Blogg

Hej alla,

Idag vill jag dela med mig av min dag som webbutvecklare. För er som inte vet vad en webbutvecklare gör, så är det en person som arbetar med att skapa och underhålla webbplatser och applikationer.

Min dag började som vanligt med en kopp kaffe och en snabb genomgång av min arbetslista. Jag arbetar för ett företag som specialiserat sig på att skapa webbplatser åt små och medelstora företag. För dagen hade jag två projekt som jag behövde arbeta på.

Det första projektet var att göra ändringar på en kunds webbplats. Kunden hade bett om att vi skulle lägga till en ny funktion på deras webbplats som skulle göra det möjligt för deras kunder att boka en tid för en konsultation direkt på webbplatsen. För att göra detta behövde jag lägga till en kalenderfunktion och en formulär på webbplatsen.

Efter att ha tillbringat ett par timmar med att arbeta på det första projektet, var det dags att byta fokus till det andra projektet. Detta projekt var ett nytt projekt från en nystartad företag som ville ha en helt ny webbplats. Jag var ansvarig för att skapa den nya webbplatsen från grunden.

Jag började med att skissa upp en design och layout för webbplatsen och sedan började jag arbeta på att skapa själva webbplatsen. För detta använde jag HTML, CSS och JavaScript. Detta är de tre grundläggande teknikerna som jag använder för att skapa en webbplats.

Efter att ha arbetat på detta projekt i några timmar var det dags att ta en paus för lunch. Efter lunch fortsatte jag att arbeta på det nya projektet tills det var dags att sluta för dagen.

Sammanfattningsvis så var min dag som webbutvecklare mycket produktiv. Jag arbetade på två projekt och lyckades göra stora framsteg på båda projekten. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta på dessa projekt imorgon och se hur de utvecklar sig.

 

Hej igen,

Idag tänkte jag dela med mig av en annan dag som webbutvecklare. Varje dag är olika och det är vad som gör det så spännande att arbeta inom detta område.

Min dag började med en snabb genomgång av mina e-postmeddelanden och att svara på eventuella frågor från mina klienter. Sedan började jag arbeta på ett projekt som jag har arbetat på ett tag nu – en e-handelswebbplats för en av våra kunder.

Idag var jag fokuserad på att arbeta på kassasidan. Jag var tvungen att se till att all information som kunderna skulle behöva på denna sida var korrekt och att den fungerade smidigt. Jag behövde också se till att betalningsprocessen fungerade korrekt och att alla betalningsalternativ var på plats.

Efter att ha arbetat på kassasidan ett tag var det dags att byta fokus till ett annat projekt. Denna gång arbetade jag på en landningssida för en potentiell kund. Kunden ville ha en snygg och professionell landningssida som skulle hjälpa dem att locka fler kunder.

Jag började med att skissa upp designen och layouten för sidan och sedan började jag arbeta på att skapa själva sidan. För detta använde jag HTML, CSS och JavaScript, precis som jag brukar göra när jag skapar webbplatser.

Efter att ha arbetat på detta projekt i några timmar var det dags att ta en paus och röra på mig lite. Som webbutvecklare tillbringar jag mycket tid framför datorn, så det är viktigt att ta pauser och sträcka ut kroppen.

Efter att ha tagit en kort paus fortsatte jag att arbeta på landningssidan tills det var dags att sluta för dagen. Det känns alltid bra när jag kan se hur mina projekt tar form och när jag vet att jag har gjort framsteg.

Det var min dag som webbutvecklare. Varje dag är annorlunda och det är vad som gör detta yrke så spännande. Jag ser fram emot att se vad morgondagen kommer att innebära.